Serpenyők, Serpenyő szettek
Carl Schmidt Sohn Koch Systeme Münster serpenyő tapadásmentes bevonattal üveg fedővel 24*7.5 cm
AMT Gastroguss the "World's Best Pan" üveg fedő 24 cm
Inoxibar Absolut Black Range rozsdamentes serpenyő 18 cm, tapadásmentes bevonattal
AMT Gastroguss the "World's Best Pan" serpenyő mély, kerekített 24 cm, 6 cm magas , indukciós
Inoxibar Absolut Orange palacsintasütő 26 cm tapadásmentes bevonattal
Inoxibar Absolute Black Range palacsintasütő, tapadásmentes bevonattal 26 cm
Inoxibar Kooper serpenyő tapadásmentes bevonattal rozsdamentes nyéllel 24 cm
Inoxibar Style rozsdamentes serpenyő speciális tapadásmentes bevonattal, 3 rétegű alj, 22 cm
Inoxibar Forma Line rozsdamentes serpenyő megerősített tapadásmentes bevonattal, 22 cm x 5 cm, 1,3L, 18%
Carl Schmidt Sohn Koch Systeme Marburg+Wok serpenyő tapadásmentes márvány bevonattal 24x7 cm
AMT Gastroguss the "World's Best Pan" serpenyő 28 cm, 4 cm magas, levehető nyéllel, indukciós
AMT Gastroguss the "World's Best Pan" üveg fedő 16 cm
A wok serpenyő története
A wok serpenyő ötlete, vagyis maga a gasztronómiai eljárás Kínából származik. Kelet-Ázsiában mindennapos konyhai eszköz, melynek alakja leginkább a gömb metszetére emlékeztet. Az egyik legnagyobb pozitívuma vitathatatlanul univerzalitásában rejlik. Főzhet bő vagy csökkentett mennyiségű olaj hozzáadásával, párolhat, gőzölhet benne. Ugyan az eredete Kínához köthető, ám napjainkra már világhírre tett szert, éppen ezért a nemzetközi konyhák is előszeretettel alkalmazzák. Ebből következik, hogy megtérülő befektetéssé válhat, ha saját konyháját is gazdagítja ezzel az ázsiai remekkel. Az alakjában rejlik egyébként a titka. A hagyományos variációk egy gömb belső felületének felére emlékeztetnek. Ez a fajta kialakítás teszi lehetővé, hogy a wok aljában nagyon magas hőmérséklet generálható, minimális energiafelhasználás mellett. Ez bizony határozottan gazdaságos és mindenképpen szimpatikus kombináció. Márpedig a magas hőmérséklet kedvez a gyors főzésnek, nem véletlen, hogy a wokban készülő fogások pillanatok alatt tálalhatóak. Európában egyébként kaphatóak lapos aljú variánsok is, ami nagyon jó hír az elektromos főzőlapot preferálók számára.
Megannyi átmérőjű verzió közül válogathat. Érdekes információ, hogy akár két méteres wok is vásárolható, de természetesen ez a megoldás nagyüzemi konyhákon és éttermekben kifizetődő, ahol egyszerre nagy mennyiségű étel készítése a cél. Az idők során a wok alapanyaga is változott. A tradicionális modellek vasból készültek, amiket célzott kalapácsütésekkel formáztak meg. Mára a vas és az acél váltak a legnépszerűbb alapanyagokká. Előbbi vastagabb, nehezebb és éppen ezért minőségibb serpenyőket garantál, míg utóbbi vékonyabb, könnyebb edényeket biztosít. A legdrágább wokokat a mai napig kézzel kovácsolják a hozzáértő mesterek.
A wok serpenyő hűséges társává avanzsálhat konyhájában!
A wok fogója szerint kétféle lehet: hosszúkás, palacsintasütőre emlékeztető megoldások mellett gyűrűs kivitelű darabokkal is találkozhat. Az anyaga lehet fém, fa vagy egyéb alternatíva is, ám jó, ha tudja, ha gyűrűs és fém a fogó, akkor az rettentően átforrósodik, nem véletlenül használnak a szakácsok is ilyen esetben vastag kesztyűt.