A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk, a weblap bizonyos működéséhez, a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, valamint reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheted az Adatkezelési tájékoztatónkat és a sütik használatának részletes leírását.

Inoxibar Water Seal System

Mi az a Water Seal System Inoxibar Ecco Acero termékeknél?

A vízzár egy vékony vízréteg, amely a főzés során a fedél és az edény között képződik. Az ECCO Acero sorozat főzőedényei úgy lettek kialakítva, hogy a főzés kezdetén keletkező gőz a fedél és az edény  közötti részre irányuljon, ezáltal a „vízzárat” képez.

 Előnyei:  A víztömítés lehetővé teszi, hogy bármilyen mennyiségű vizet főzzünk, anélkül, hogy az  túlhevülne,  az étel megőrzi  ízét és természetes tápanyagát. Azt is lehetővé teszi, hogy ételt olaj vagy zsír nélkül készítsünk, vagy ízlés szerint csökkentjük vagy növelhetjük.  A hagyományos főzéshez az Ecco sorozatú edényeket is használhatjuk.

A vízzárral történő főzés olyan módszer, amely nemcsak megfelelően tervezett edényeket igényel, hanem néhány alapvető szabályt is követ. (lásd. előbbiekben említett)

Használata:

Válasszunk ki a megfelelő méretű edényt.  Az edényeket maximum 3/4 részben töltsük fel,  figyelve arra, hogy túl kevés se legyen benne,  különben energiát pazarolunk. Tehát a legjobb, ha a konyhai edényeket fél illetve háromnegyed kapacitásig töltjük. A főzés megkezdése közepes hőmérsékleten történjék. Helyezzük a megtisztított  ételeket az edénybe és adjunk  hozzá kevés vizet, amikor megkezdjük a főzést. Fedjük le az edényt  és várjunk  amíg a gőz elindul. Ekkor kezdődik a vízzár. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy  a fedelet nagyon lassan elforgatjuk, ha az könnyedén elfordul,  kialakult a vízzár. Vegye kisebb fokozatra a főzőfelületet, hogy ne menjen el a gőz a fedélből.  Ellenőrizzük az ételt   a  főzés közben, és bizonyosodjunk meg, hogy elegendő folyadék van az ételen.  Kis mennyiségű vizet adhatunk hozzá a nedvességtartalom fenntartásához, de tartsuk szem előtt, hogy a nedvesség és a hő elvész minden alkalommal, amikor eltávolítjuk a fedelet. Amikor az étel elkészült, távolítsuk  el a fedelet  és tálalhatjuk az ételt.

Amennyiben nehezen távolítható el a  fedél az edényről, melegítsük fel alacsony hőmérsékleten újból, amíg a fedél meg nem lazul.

Tehát bármit is főzünk, energiát, pénzt és időt takarítunk  meg, kevesebb vizet használunk. Röviden, az étel egészségesebb és íze intenzívebb lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Inoxibar Ecco Acero