A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk, a weblap bizonyos működéséhez, a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, valamint reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheted az Adatkezelési tájékoztatónkat és a sütik használatának részletes leírását.

A kerámia bevonatos edények előnyei

 

A kerámia bevonatos edények hihetetlen népszerűségnek örvendenek, és keresettségük mértéke folyamatosan nő. Ebben a felfelé ívelő tendenciában persze semmi meglepő nincsen, ugyanis olyan jellemvonásokkal rendelkeznek ezek a konyhai kellékek, melyek joggal emelik őket a csúcsra.

 

Mi az, ami a legjobban idegesíti főzés során? Ha odaég, tapad az étel különösebb ok nélkül? Ha méltatlanul sok zsírt, olajt kell használnia ahhoz, hogy ideális körülményeket teremtsen a pirításhoz, dinszteléshez? Vagy a mosogatás árnya, mely minden egyes fakanál fordulat után ott tornyosul ön felett?

Ha áztatni kell az edényt az bizony nem optimális: helyet foglal el, és nem kevés időt igényel, ráadásul nincsen biztosíték arra, hogy végül a suvickolás, dörzsölés elkerülhető. A sort még a végtelenségig lehetne folytatni, de valószínűleg ön is könnyű szívvel bökne rá e három, top listás gond egyikére.

A kerámia, mint bevonat úgy érkezett a gasztronómiai felszerelések világába, mint egy megmentő. A teflonnak akkoriban már leáldozott a csillaga, viszonylag sok botrányos szituáció látott napvilágot vele kapcsolatosan, s az emberek már igényelték az újat, a jobbat. A kerámia ekkor lépett be a képbe, és magával ragadta a fél világot. Hogy mi a sikerének a titka? Nem az, hogy jókor volt a felfedezés jó helyen. Ez is szükséges természetesen, hanem egyrészt a nagyfokú minősége, másrészt a könnyű kezelhetősége.

A kerámia bevonatos edények megreformálhatják a konyháját!

 

A kerámiára nem tapad, ragad rá az étel. Az odakozmálás esélytelen, és soha többé nem kell súrolóra költenie, ugyanis a mosogatás olyan, mint egy leányálom. Az esetek nagy hányadában még mosogatószerre sincsen hozzá szükség. Az áztatást és dörzsölést végleg elfelejtheti. A kerámia nem annyira sérülékeny, mint a teflon, de nyilván késsel nem érdemes kapargatni. Az ételek egészen más feltételek mellett készíthetőek el a segítségével.

A bőséges zsiradék hozzáadásáról például jobb, ha örökre megfeledkezik, ugyanis a kerámia felület ezt nem igényli a tökéletes ízvilágú és állagú fogások elkészítéséhez. Az ételek hamarabb tálalhatóvá válnak, míg a fogások ízvilága minden eddiginél élőbbé, elevenebbé és finomabbá avanzsálhat.