A kényelmes vásárlási élmény érdekében sütiket használunk, a weblap bizonyos működéséhez, a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, valamint reklámozás céljából. A weboldalon megtekintheted az Adatkezelési tájékoztatónkat és a sütik használatának részletes leírását.

Az igényekhez igazított edényszett nagyban formálhatja a konyhai összképet

Az edényszett vásárlás több szempontból is megtérülő beruházás. De akár befektetésként is tekinthet rá. Befektetés a konyhai értelemben kiteljesítő, fakanalakat vonzó, nem mindennapi ételremekeket hozó jövőbe.

Az edénykészlet tagjai minden igényt kielégítenek?

Igen, amennyiben ideális összeállításra voksol. A hangsúly tulajdonképpen ezen az egy momentumon van. Ahhoz pedig, hogy a választása ne eredményezzen váratlan, negatív meglepetéseket, érdemes némi felmérést készítenie. Valószínűleg betéve tudja, hogy melyek azok az edényméretek, amiket nap mint nap használ. Aztán ott vannak azok a típusok, amik elengedhetetlenek a konyhai kelléktárból, viszont nem kerülnek elő folyton-folyvást. Végül a harmadik kategóriába azok a variációk tartoznak, amik épp csak ünnepnapokon kerülnek kéz, na meg tűzhely közelbe.

Tehát, ha érdemi változtatásra vágyik a konyhájában, akkor főleg az első két csoport fajtáinak cseréjére kifizetődő koncentrálnia. Így egészen biztos, hogy azonnali átalakulást élhet meg a hétköznapjaiban, hiszen pontosan azokat a kiegészítőket újíthatja fel, amelyek a legnagyobb hasznot hajtják konyhájára. Az edényszett kínálat széles spektrumon mozog. Darabszámban, kivitelben és stílusban is jelentős különbségeket mutathatnak az egyes ajánlatok. Ez épp így van jól, ugyanis ennek a sokszínűségnek hála mindenki rátalálhat arra a edényszettre, ami ténylegesen, hiánytalanul megfelel minden elvárásának. Ha a hőn vágyott típusokat letisztázta, akkor könnyedén válogathat a rendelkezésre álló edényszettek között. A következő, kardinális kérdés, hogy milyen bevonatú modellek állnak a legközelebb a szívéhez, na meg a gasztronómiai alkotásaihoz?

A zománcozott edények jelenlétében félreteheti a dörzsikét

Ételmaradékok, letapadt összetevők, odakozmált felismerhetetlen foltok A főzés és sütés sohasem vágyott, egy cseppet sem hívott, de nem egyszer előforduló kellemetlen vendégei. Ha megvan a baj, akkor jöhet az áztatás, aztán órákkal később a dörzsölés. A konyhaszekrény mélyéről előkerülhetnek az erősebb oldószerek és a különböző, súrolásra szánt kefék. Aztán mindent bele, mehet a dörzsölés, ami idővel sikert hozhat magával. Na, de milyen áron? Egyrészt az egész folyamat jelentős mennyiségű időt, energiát és erőt igényel. Másrészt az érintett edény maradék bevonata könnyedén megsérülhet az erős, már-már durva behatásoknak köszönhetően. Szóval ez így, ebben a formában nem a legideálisabb forgatókönyv. De akkor úgy mégis mi tévő legyen? A megelőzés a lehető legkíméletesebb és egyben legeredményesebb technika. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mostantól semmit se készítsen, ami esetleg, véletlenül leragadhat. Eleve nehéz megjósolni, hogy mikor következik ez be. Amúgy pedig vétek lenne azokat az ételeket tiltólistára tenni, amik néha napján odakozmálnak. Tehát a prevenció nem a konyha elhagyását jelenti. De akkor mit?

A zománcozott edényszett például kielégítő, sőt, megnyugtató válaszként szolgálhat a dilemmára. Ahhoz, hogy a fent ecsetelt problémák egy az egyben elkerülhetővé váljanak, olyan bevonatú edényekre van szükség, amelyek „taszítják” az odakozmálós, leragadós-tapadós pillanatokat és ételmaradékokat. Ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, és még csak illuzórikusnak sem mondható. A zománcozás nem most jött a divatba, ennek ellenére a leginkább aktuálisan éli a divatját. Miért? Azért, mert hamar felfedezték a konyhában sürgölődők a nem mindennapi előnyeit. A zománcozott felület kényelmes főzési terepet biztosít. A véletlenül odaragadt étkek könnyedén, súrolás, áztatás és erőltetés nélkül eltüntethetőek. Még csak vegyszerek sem kellenek: a langyos víz, mint tisztító közeg az esetek nagy részében bőven elegendő és megfelelő. A tudatos választás ezt jelenti. A megelőzés tehát akkor eredményes, ha olyan edényszettre voksol, aminek a tagjai bevonat szinten is prémium minőséget képviselnek.

Az edényszett tagjai látványelemeknek sem utolsók?

De nem ám! Bár nem az esztétikusság az elsődleges szempont, ami a vásárlás folyamatában előtérbe kerül. Ez teljesen rendben is van. A praktikussággal összefüggő jellemzők mindennél fontosabbak. De ha a használhatóság a helyére került, akkor jöhetnek a stílusosságra vonatkozó jegyek. Amik ténylegesen feltehetik az i-re a pontot.

Alapjáraton nem mindegy, hogy milyen színű, formavilágú edények alkotják a konyhai kelléktárának repertoárját. Viszont ha ehhez még hozzáadódik az összhang, a lehetséges harmónia, ami az edények között jön létre, az tényleg teljes sikert hozhat. A megfejtés, a megoldás pedig pofonegyszerű. Az edényszett többek között erre a dilemmára is kitűnő feleletként szolgál. A készlet edényei ugyanis teljes mértékben ugyanazt a stílust képviselik. Ugyanaz a szín, ugyanaz a kialakítás. Vagyis az egyezőség olyan harmonikus közeget alkothat, amit kár konyhaszekrénybe rejteni. Bár kétségtelen tény, hogy az edényekben rotyogó és fövő étkek testet-lelket táplálnak, de a kellékek látványával a szemek is jóllakathatóak. Mivel a megjelenő design ezerarcú lehet, így a választásában nem érdemes kompromisszumokkal élnie, és nem kifizetődő a legtöbbnél kevesebbel beérnie.

Tartalomhoz tartozó címkék: edényszett zománcozott edény